Tiden er kommet for årets spaopphold – for robotgressklipperen.

ARTIKKEL FRA HØYDA.NO

Hotellet til Jozsef Bøhm i Varnaveien har firehundre rom. Over halvparten av gjestene er allerede på plass, og flere titalls står i køen ved resepsjonen for å bli merket og sluppet inn i varmen. Vi venter at resten av kapasiteten skal fylles opp denne vinteren – smiler en forventningsfull hotellvert.

Tekst: Ivar B. Johansen
Foto: Jørn Mortensen

En robotgressklipper er en betydelig investering for den enkelte hageeier. Med fagkyndig service og ettersyn gjennom vinteren, vil denne komplekse maskinen kunne glede eieren gjennom mange år. En slik maskin har et utall av bevegelige deler og masse elektronikk. Dette trenger ettersyn og kjærlig vedlikehold.

Sjekke inn
Vi nevnte køen ved resepsjonen, og vi spøker ikke. Etterspørselen er betydelig større i år enn i fjor, forteller Bøhm. Han legger til at det tok litt tid før kundene forsto betydningen av riktig oppbevaring og ettersyn. Vi hadde mange som dukket opp litt slukøret og kunne fortelle at klipperen ikke ville starte da de trykket på knappen i våres. Enkelte bare lar den stå ute, mens noen forteller at de hadde lagt en presenning over den i vinter. Mange av disse var de første til å levere sin klipper nå i høst – smiler Bøhm og innrømmer at reparasjonsregningen i manges tilfeller har blitt ganske stor.

Jozsef Bøhm med eksempler på hvordan det går med robotklipperen når den ikke blir tatt vare på. Her et eksempel på gress som gror inn i robotklipperen.

Mange behandlinger
Behandlingene som tilbys er mange. Vi demonterer robotgressklipperen (inkludert ladestasjon og strømforsyning), rengjør den nøye, sjekker drift, kontrollerer alle sensorer, tester elektronikken. Vi oppdaterer også programvaren til siste versjon. Dette har stor betydning, da leverandøren utvikler denne kontinuerlig for å utelukke det de kaller «bugs». Gress og smuss blir fjernet, noe som ellers kan føre til problemer og gi fuktighet i robotgressklipperen. 

Langt opphold
Når du leverer inn robotgressklipperen for en årlig service, kan du også la hotellet ta vare på den gjennom vinteren. Det blir da sørget for jevnlig vedlikeholdsladning og kontroll av batteriet. Hotellets betjening er meget kvalifiserte folk som vet hva disse arbeidsjernene ønsker når de er på spaopphold. Det blir tatt høyde for den sosiale biten, ved at de blir plassert ved siden av likesinnede og at de blir tatt med på de dype samtalene som betjeningen er kjent for. Når det spirer på de grønne områdene igjen er det mange av gjestene som ivrer etter å komme hjem og i gang med sitt virke. Hjemreisen kan da avtales ved at de hentes, eller om vi bringer den til hjemadressen og setter de i drift. Du får da tilbake en maskin som er klargjort for en ny arbeidssesong. Dette sparer plass i garasjen, og investeringen din er godt ivaretatt.

Et populært tiltak – smiler hotellverten og legger til at han regner med at hotellet vil fylles opp temmelig raskt nå som snøen ikke er langt unna. Kom innom med din maskin, eller ta kontakt med oss så vi kan besørge henting med hotellets limousin.

Ariens Ikon X

IKON-X I I NYTT DESIGN!

IKON-X er spekket med profesjonelle funksjoner. Dette er en tøffere og mer holdbar ZeroTurn modell, konstruert for å møte, og overgå, kundenes forventninger. Kvaliteten, komforten og egenskapene overgår alt annet i denne klassen. Perfekt klipper for anleggsgartnere, borettslag, bønder og store hager. Dette er en vinner på kvalitet, kapasitet og komfort. MER KLIPPER FOR PENGENE

  • Motor: Kawasaki FR Twin
  • Stålramme uten skjøter for ekstra styrke og stabilitet. Kraftig 3″ x 1,5″ kanaljern i rammen gir den mest solide rammen i markedet.
  • Klippepanne i 3,5mm tykt stål. Konstruert for optimal luftstrøm og et eksepsjonelt godt klipperesultat. Kantforsterkning i front og på siden. Vid utkasteråpning for bedre spredning av klippeavfallet.
  • Helsveiset gulv 
  • Klippehøydejustering ved å vri på bryter
  • Justerbart, godt polstret sete med høy rygg
  • Bensinmåler
  • Løfter klippepanne med pedal
  • Tilhengerfeste

Kom innom oss i Varnaveien for en hyggelig prat og kikk på Ikon-X 😀

Strøm der du er, med Honda

Det kjøres kampanjepriser på de populære EU Aggregatene fra Honda, fra 25. april til 31.mai 2020. Dette er den beste strømmen for hobbybruk. EU-serien er utstyrt med dobbelt system for demping av støy og økonomibryter for nøyaktig tilpasning av belastning.

Aggregatene passer til alt du normalt sett bruker av elektrisk utstyr, håndverktøy og elektronikk. De er enkle å få med seg, og de virker over alt, så du får strøm der du virkelig trenger det. Når du er på tur, vil du også sette pris på lavt drivstofforbruk og støynivå.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål, eller kom innom oss for en hyggelig prat!

Vennlig hilsen

Oss i Moss Hagemaskinservice

Forsinkelse i sending av pakker

Kjære kunder,

Vi fikk følgende melding av Bring, fredag forrige uke:

Forsinkelse i fremsending av pakker og gods til Troms, Ofoten, Lofoten og Vesterålen.

I ukene 17-27 vil det grunnet banearbeid bli vesentlige forsinkelser på enkelte av togene til Narvik. Det vil da medføre at pakker og gods fra postnummer 0000-6999 til postnummer 8300-8599 og 9000-9499 kan bli inntil ett døgn forsinket i denne perioden. Volumer til Nordland sør for Ofoten og Lofoten, og Finnmark vil i liten eller ingen grad bli påvirket.

Med vennlig hilsen, Bring

Dette vil dessverre ha følger for oss, og vi ber om forståelse angående treigere leveranser i denne perioden.
Kontakt oss gjerne ved spørsmål!

Vennlig hilsen
Alle oss i Moss Hagemaskinservice

Rengjøring mot koronaviruset

Det er ingen hemmelighet at rengjøring med desinfeksjonsmidler er viktig i disse tider. Mye av desinfeksjonsmidler er for tiden forbeholdt helsesektoren, men vi har fortsatt et par desinfiserende produkter tilgjengelig i butikken fra Kärcher.

Det finnes strategier for kjemisk desinfisering av kontaminerte overflater for å redusere overføring og smitte. Kärcher tilbyr produkter for desinfiserende rengjøring av harde overflater, for eksempel det desinfiserende rengjøringsmiddelet RM 732 og desinfeksjonsmiddelet RM 735, begge med virusidal aktivitet mot kappekledd virus. Det nye koronaviruset hører også inn under denne kategorien.

RM 732 – Desinfiserende rengjøringsmiddel
Dette er et desinfiserende rengjøringsmiddel med svært god rengjøringseffekt for daglig rengjøring av harde overflater, renser og desinfiserer i ett trinn (sjekk kontakttid, hold våt).

• Alkalisk, desinfiserende rengjøringsmiddel
• Med bakteriedrepende, soppdrepende (candida) og virusdrepende egenskaper (hepatitt B, HIV-smittet)
• Løser opp tung olje, fett, og mineralflekker
• Skånsom virkning
• Tensider nedbrytbare i henhold til EEC 648/2004

RM 735 – Desinfeksjonsmiddel
Dette er rent desinfeksjonsmiddel, kan brukes til å desinfisere alle slags gjenstander (spray eller tørk, sjekk kontakttid, hold våt.)

• Effektivt desinfeksjonsmiddel
• Med bakteriedrepende, soppdrepende (candida) og virusdrepende egenskaper (hepatitt B, HIV-smittet, HTLV-3, LAV)
• Skånsom virkning
• Tensider nedbrytbare i henhold til EEC 648/2004
• NTA-fri

Vi vil også anbefale dampvaskere fra Kärcher. Dampen fra varmt vann kommer ut ved ca 100°C og blir avkjølt med økende avstand. For å bekjempe virus effektivt,må dysen derfor føres direkte over overflaten. Det er også viktig å sikre tilstrekkelig rengjøringsvarighet ved å dampe ett område på makismalt dampnivå i 30 sekunder. Mikrofibertrekkene som brukes, må deretter vaskes ved en temperatur på minst 60°C i et standard vaskeprogram (ikke Eco).

Kontakt oss gjerne ved spørsmål, vi kan hjelpe deg med å finne den beste rengjøringsløsningen for ditt behov!

God Påske!

Feiesesongen er i gang

Med en manuell feiemaskin fra Kärcher kan du takke farvel til feiekosten. Du kan nemlig feie fortau, vei, innkjørsel, gårdsplass etc. opptil fem ganger raskere enn med en feiekost. Feiemaskinen feier grus, løv, sand, mindre gjenstander etc. inn i den tilhørende feiebeholderen, som enkelt tas ut og tømmes når den er full. Du får med andre ord rask, grundig og profesjonell feiing hjemme med en manuell feiemaskin fra Kärcher.

Fordelene er mange, blant annet:
– Enkel i bruk
– Fleksibel og komfortabel
– Rent i alle kriker og kroker
– Ukomplisert og kompakt oppbevaring
– Enkel avfallshåndtering og frittstående avfallsbeholder

Kom en tur innom butikken eller sjekk ut utvalget vårt her på hjemmesiden!

Hold dere trygge, og

God påske fra oss!

God Påske!

Kjære alle sammen,

For øyeblikket er det en utfordrende og vanskelig tid, men vi håper alle er trygge og ved god helse.

Butikken har reduserte åpeningstider i påsken:
– Skjærtorsdag: stengt
– Langfredag: stengt
– Påskeaften: vanlig åpningstider
– 1. og 2. Påskedag: stengt

Kontakt oss gjerne hvis du har noen spørsmål.
Vi takker alle våre kunder og samarbeidspartnere for deres støtte og samarbeid, og ønsker alle sammen en riktig så God Påske!

Vennlig hilsen
Teamet bak Moss Hagemaskinservice!

Befaring over nett

På jakt etter robotgressklipper, men usikker på hvilken? Visste du at vi kan ta befaringer over telefon og Google Maps/nett? Vi kan også levere og montere den, uten at du trenger å sette en fot utenfor døren. Ring oss, eller legg igjen navn og nummer så kontakter vi deg!

Gode tilbud i påsken

Vi har litt påskegodt for deg som ønsker stelle i hagen. Denne påsken kjører vi på med tilbud på nesten alt: trimmere, motorsager, hekkesakser, hageutstyr og diverse høytrykkspylere!  

Følg med her på hjemmesiden vår. Vi kommer til å legge ut noen av godsakene og holde dere oppdatert.

Kontakt oss gjerne hvis du har noen spørsmål.

Vi ønsker alle våre kunder og forhandlere en trygg og fin påske.

En liten smakebit av hva Makita har å by på!

Hygenisk rengjøring med damp

Den kompakte og robuste damprenseren SG 474 gir enestående kraft og har sertifiserte desinfiserings-egenskaper. Denne maskinen fjerner faktisk 99.999% bakterier uten bruk av kjemikalier. 4-bar damptrykk gir optimal rengjøringseffekt. Med 2-tanksystem kan maskinen fylles når som helst og gir både hurtig oppvarming og kontinuerlig drift. Dette er en meget brukervennlig og allsidig maskin som rengjør uten bruk av kjemikalier.


UTSTYR
Dampslange med håndtak
2 damprør
Gulvmunnstykke
Håndmunnstykke
Svart rundbørste
Møbelmunnstykke med børste
Kraftdyse
Detaljmunnstykke

Kontakt oss for mer informasjon eller shop her på vår hjemmeside!